Evanjelizačný projekt v Jelke – zubné vyšetrenie a opravy zubov pre Rómov, 11.-12.3.2015

Evanjelizačný projekt v Jelke – zubné vyšetrenie a opravy zubov pre Rómov.
Na celom projekte sa zúčastnilo 8 ľudí, ktorí sa priamo zapojili do úžasnej praktickej evanjelizácie v Jelke.
Joe Silby, Dr.Fred Sperry s manželkou Sharon Sperry, Rachel Šipošová, Oto Šipoš, Alberto a Ilga Melo, Janko a Ivetka Bartošíkoví, Marika a Peťo Lukovičoví, Majka Mezeiová, Evka Šipošová s dcérou Kristínkou.
Projekt trval dva dni od 11. do 12.marca 2015, bolo ošetrených 16 ľudí a v priemere na jedného pacienta bolo asi 30min.
Naši Janko a Ivetka, Marika a Peťo, Majka a Evka deň predtým všetko čistili a pripravovali zborovú miestnosť na ambulanciu. Vedľa na chodbe sme urobili čakáreň pre ľudí. Umývali a čistili podlahy, okná, dvere všetko, aby bolo čisté, keď príde personál s doktorom.
Dr. Fred bol dojatý, že je všetko tak úžasne pripravené a vyjadril sa, že za dvadsať rokov čo chodí takto slúžiť to ešte nezažil, aby bolo toľko pomocníkov a tak perfektne pripravili všetko k ich výkonu – čistota, osvetlenie, čakáreň. Ráchelka bola asistenka doktora, písala mená, kládla otázky v čakárni ľudom ohľadom ich zdravia, merala tlak a potom ich uvádzala do ambulancie. Peťo Lukovič mal na starosti, aby bolo teplo, aby bolo prichystané drevo a zakúrené. Joe vyváral použité nástroje, Alberto zabezpečoval bývanie a večeru s raňajkami.
Celá zubná ambulancia sa zmestila do auta, keď bola zložená a následne aj rozložila v zborovej miestnosti, kde asistovali Alberto a Joe. Všetko bolo veľmi dobre zorganizované, tak nebol v ničom dôvod na stres. Všetko prebiehalo v najväčšom pokoji. Každý pacient si chváli prístup a aj samotný zákrok, niektorým urobil aj tri zuby, musel aj rezať, zašívať. Mnoho, vlastne všetci boli spokojní a dojatí starostlivosťou a prístupom. Rýchlo sa to rozšírilo po Jelke, žiaľ nedalo sa mnohých ošetriť pre krátkosť času.
Keď sme boli sami s doktorom aj s manželkou vyjadrili sa, že na budúci rok by prišli znova, čo nás veľmi teší a sľúbili, že v zbore odkiaľ sú sa budú za nás a Jelku pravidelne modliť, nuž a aj my za nich. To, že sa Boh sklonil cez nich k Rómom a aj k nám a priviedol ľudí až z Ameriky/Texasu/ je Božia milosť. Ďakujeme za to.
Oto Šipoš, zbor Prameň, Jelka

About Pramen

Kresťanské spoločenstvo Prameň

Posted on 20. marca 2015, in Udalosti. Bookmark the permalink. Pridaj komentár.

Pridaj komentár